Vždy som patrila k ženám, ktoré varenie príliš neobľubujú. Ani som sa za to veľmi nehanbila, predsa len, nemôže každá z nás vedieť perfektne variť, no nie? Každá žena je úplne iná, aj keď nás má veľmi veľa ľudí zaškatuľkovaných ako nejaké puťky, ktoré by mali celé dni sedieť doma a stáť za sporákom. Asi je jasné, že práve ja sa s takýmto názorom teda vôbec nestotožňujem. Vždy som chcela byť iná. No raz sa proste dostanete do situácie, kedy variť začnete aj vtedy, keď nechcete. Mne sa to stalo hlavne vtedy, keď som mala dieťa. Nemohla som predsa dopustiť, aby som môjmu dieťaťu objednávala jedlo z reštaurácie, takže som začala variť.

zajíc
 
Varila som štýlom pokus a omyl, asi ako väčšina žien, ktoré len začínajú variť. Bola som z toho najprv totálne nahnevaná a nervózna a chcela som prestať. No keď som sa pozrela na moju dcérku, vedela som, že to musím len skúšať a že ona bude mojím pokusným králikom. Nebudeme si klamať, občas to jej žalúdku a črevám nesadlo, no našťastie bola naozaj maličká, takže to nikdy nikomu nepovedala a maminka zatiaľ mohla skúšať, čo všetko vydrží. Musím však povedať, že som sa postupne naozaj vypracovala a trúfla som si navariť naozaj hocičo.

zajíc na smětaně
 
MALIČKÁ SI PROSTE ZVYKLA ÚPLNE NA VŠETKO A MÔJ PARTNER MUSEL TIEŽ, KEĎ SA CHCEL NAJESŤ.
 
Aj keď najprv tie moje kulinárske pokusy len tak zvládali, neskôr som im varila, ako keby som robila kráľovskú večeru. Robila som tradičné slovenské jedlá, ako sú halušky alebo bryndzovú polievku. Neskôr som skúšala segedín, guľáš a jednoducho som si stále šla ten svoj štýl,  ktorému som bola vždy verná. Až kým som neposunula level na zajačí perkelt http://www.mojkuchar.org/perkelt-zo-zajaca-na-smotane/a podobné veci, ktoré vie oceniť iba gurmán. Našťastie, môj manžel teda gurmán bol a dokázal oceniť všetko, čo som pripravila a nachystala. Myslím, že som si teda nezaslúžila lepšieho muža, to je fakt.

Vypracujete sa
Ohodnoťte příspěvek